Hakaniemen torilta mukaan tarttuneista herkuista
kokkailin seuraavat herkut:
Kukkakaaligratiini
1 pieni kukkakaali
vettä ja suolaa kukkakaalin keittämiseen
Kastike:
2 rkl vehnäjauhoja
25 g rasvaa
n. 2 dl maitoa
suolaa, valkopippuria myllystä
1 dl juustoraastetta ( jätä osa päälle)
Laita esikeitetty kukkakaali voideltuun uunivuokaan.
Sulata rasva kattilassa, lisää jauhot, sekoita, lisää neste
ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.
Lisää juustoraaste ja mausteet. Älä enää keitä.
ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.
Lisää juustoraaste ja mausteet. Älä enää keitä.
Kaada kuuma kastike kukkakaalien päälle ja ripottele vielä
juustoraastetta päälle.
Gratinoi 225 asteessa tasalämmöllä (tai käytä uunin grillivastusta)
Gratiini on valmista kun pinta on saanut ruskean värin.
Gratinoi 225 asteessa tasalämmöllä (tai käytä uunin grillivastusta)
Gratiini on valmista kun pinta on saanut ruskean värin.
Valkosipuliset neulapavut
Ryöppää eli kiehauta neulapapuja pari minuuttia ja jäähdytä kylmässä
vedessä,
jotta kypsyminen loppuu.
Valuta kuiviksi.
Laita neulapavut valkosipulin (Määrä vapaa. Itse laitoin 6 kynttä.)
ja 2.5 dl mustapekkakerman kanssa paistinpannulle.
Keitä kermaa kokoon.
jotta kypsyminen loppuu.
Valuta kuiviksi.
Laita neulapavut valkosipulin (Määrä vapaa. Itse laitoin 6 kynttä.)
ja 2.5 dl mustapekkakerman kanssa paistinpannulle.
Keitä kermaa kokoon.
Herkullista!
Aikaisemmat kokkailut tämän linkin takaa:
http://keltainenvillasukka.blogspot.fi/2015/06/nokkossampylat.html
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti