perjantai 23. marraskuuta 2012

Bedknobs & Broomsticks

Koko viikon olen vauhkona mittaillut Nooalta kuumetta, laskenut aivastusten ja yskien määrää, kuulostellut kuinka monta kertaa öisin heräillään, ja puntaroinut, olisiko tänään Nooan parempi jäädä kotiin lepäilemään. Toistaiseksi analyysini ja äidinvaistoni näyttivät vihreää valoa, ja poika pääsi eskariin leikkimään ja iltapäivisin puistoilemaan, mutta tänään klo 05.30 lämpöä oli yli 37 ja aivastuksia ollut aivan liikaa. Viestiä eskariin, aamupalan jälkeen piirrettyjä pyörimään ja takaisin petiin marsmars! Viikonloppu aikaa selättää tauti, jotta maanantaina Noppa taas pääsisi kavereiden kanssa leikkimään.


Alkuviikosta PelleHermannin puistossa. Äitikin joutui aluksi vempulalaitteeseen, pää heti pyörällä eikä uskalla ottaa kovia vauhteja, joten Nooa pyysi nopeasti Matin kameran takaa tilalle, joka uskaltaa antaa huimat vauhdit. ;)

Aamulla katsoimme yökkäreissä leffan Bedknobs & Broomsticks eli Hokkuspokkus taikaluudalla. Löysin leffan aikoinaan Espanjasta, kun vielä keräilin erilaisia animaatioita. Nykyään leffa löytynee varmasti jo Suomestakin.  Leffoja kertyikin vino pino, jotka kaikki yhä tallessa. Niistä oma juttunsa myöhemmin. :)

Tämä päivä möllötellään siis kotona. Perjantain kunniaksi meillä on aina tapana pitää leffailta, joten lisää leffoja luvassa tälle päivälle. Omat kaikki nähty miljoonaan kertaan, joten on jo haastavaa keksiä uutta katsottavaa. Ja mielellään vielä jotain sellaista, mitä me aikuisetkin jaksamme katsoa. Leffan kylkeen kuuluu tietysti herkkuja: Poppareita, karkkia & limua. Perinteestä on muodostunut kiva, jota olemme noudattaneet siitä asti kun Nooan jaksoi katsoa kokonaisen leffan. Ja oli Nooa sitten perjantaina luonani Porissa tai Korkeaojalla isällään, olemme molemmat vetäneet tästä yhtä köyttä, ja järjestäneet aina leffaillan.

Eilen illalla flunssa alkoi nostaa enemmän päätään, joten oli keksittävä jotain rauhallista tekemistä. Vesivärit pöytään & taiteilu voi alkaa!

Sininen oli illan pääväri.

Mummu ei ole kuulemma lähtenyt perjantai-illan leffailuun mukaan, mutta silloin (ja usein muutenkin) Mummulassa Vaari lämmittää ulkosaunan tai  Nooa pääsee leijonantassukylpyammeesseen vaahtokylpyyn. Ei huono vaihtoehto sekään. Iltaisin Mummu lukee aina niin monta iltasatua kuin Nooa haluaa (Äiti on tylsä. Lukee aina vain yhden.) ja herkku aamupalakin Mummu tarjoilee sitten aina lauantaisin sänkyyn...Aikamoista. Itse en saanut pienenä aamupalaa sänkyyn kuin synttäriaamuina. En ole katkera mutta kuitenkin. ;) Ei sillä, olen enemmän kuin tyytyväinen Mummulan antimiin niin fyysisesti kuin psyykkisesti Nooan suhteen, ja lapsenlapsen lelliminen kuulunee asiaan. Kaikki nauttivat, joten mikäs siinä. Win-win situation!

Nooa Mummulassa vaahtokylvyssä -2009

Huomenna olisi tarkoitus leipoa pipareita, sunnuntaina mahdollisesti, jos Nooan tauti on antanut periksi, mennä saunomaan kavereiden luo. Ihanat Unski & Paula ovat ostaneet omakotitalon, jonne emme ole vielä ehtineet kertaakaan kylään, mutta josko vihdoinkin sunnuntaina...Pidetään paukkuja! Ja toivotaan, että maanantaina Nooa pääsee taas eskariin. Loppuun vielä Nooan tämän viikon taiteiluja. Olemme enemmän kuin tyytyväisiä Porin Steinerin eskariin, sinne on aina kiva mennä ja aina äiti hakee liian aikaisin pois. ;) <3

Eilen Nooa oli tehnyt eskarissa ihanan Nallen nimeltä "Napukka" ...

...ja Pöllön nimeltä "Helmisilmä"...

...ja niille kodin.

Edellispäivänä eskarissa oli tehty oma värikynä. Huima! Mäkin haluun!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti