Kun sai vegevieraan kylään pitkästä aikaa,
pitihän sitä valmistaa iltapalaksi herkkua.
Chocochili -blogista löysin jälleen oivan reseptin:
POHJA
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
75 g margariinia
1 dl maustamatonta soijajogurttia
noin 2 rkl vettä
1. Sekoita yhteen jauhot ja leivinjauhe. Lisää joukkoon margariininokareet, soijajogurtti ja vesi.
2.Painele taikina piirakkavuoan päälle. Esipaista pohjaa 225 n.5min
TÄYTE
100g parsakaalinuppuja
0,5 pkt savutofua
1 sipuli
2 dl maustamatonta soijajogurttia
0,5 tl suolaa
1/4 tl pippuria
0,5 tl basilikaa
1. Keitä parsakaalinnuppuja suolalla maustetussa vedessä muutama minuutti, kunnes ne ovat hiukan pehmenneet (mutta ovat vielä aavistuksen rapeita).
2. Pilko sipuli ja murenna savutofu. Kuullota sipulia paistinpannulla oliiviöljyssä muutama minuutti ja lisää sitten tofu ja parsakaali. Ota paistinpannu pois levyltä ja lisää täytteen joukkoon jogurtti ja mausteet.
3.Levitä täyte esipaistetun piirakkapohjan päälle. Paista piirakkaa 200 asteisen uunin alatasolla n. 25min. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Aikaisempia vegekokkailuja mm. näissä:
https://keltainenvillasukka.blogspot.com/2018/11/vegaaninen-rommirusinakakku.html
http://keltainenvillasukka.blogspot.com/2018/04/vegaaninen-chili-suklaakakku.html
http://keltainenvillasukka.blogspot.com/2018/02/vegaaniset-letut.html
https://keltainenvillasukka.blogspot.com/2018/11/vegaaninen-rommirusinakakku.html
http://keltainenvillasukka.blogspot.com/2018/04/vegaaninen-chili-suklaakakku.html
http://keltainenvillasukka.blogspot.com/2018/02/vegaaniset-letut.html
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti