Ei ole oikeastaan parempaa syytä Nooan tehdä vegaanista rommirusinakakkua Matille,
kuin varaisänpäivä.
Kakkuun tarvittiin:
1 dl rusinoita
0,5 dl tummaa rommia
150 g vegaanista margariinia
2 dl sokeria
2 dl maustamatonta soijajogurttia
2 tl vaniljauutetta
4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl kanelia
2 rkl kaakaojauhetta
2 dl (makeutettua) soijamaitoa
margariinia ja korppujauhoja vuoan voiteluun
Kuorrute:
1 dl kaurakermaa
1 dl sokeria
1 rkl rommia
4 palaa vegaanista tummaa suklaata
1. Laita rusinat ja rommi kannelliseen rasiaan ja anna maustua,
kunnes rusinat ovat pullistuneet pehmeiksi.
2. Vaahdota kulhossa sokeri ja margariini. Lisää soijajogurtti ja vanilja-aromi.
3. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaneli. Sihtaa kaakaojauhe joukkoon.
4. Kääntele kuivat aineet muutamassa erässä margariinivaahtoon yhdessä soijamaidon kanssa.
Lusikoi rusinat pois rommista ja kääntele ne lopuksi taikinan joukkoon. Säästä rusinoista yli jäänyt rommi kuorrutteen tekemiseen.
5. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (24cm) ja kaada taikina vuokaan.
Paista 175 asteessa noin puoli tuntia, tai kunnes koetikkuun ei enää tartu taikinaa.
6. Valmista kuorute mittaamalla kattilaan kaurakerma ja sokeri.
Anna kiehua n. 3-5 minuuttia, tai kunnes seos on siirappimaisen sakeaa.
Nosta kattila pois levyltä ja lisää joukkoon rommi sekä suklaa ja sekoita tasaiseksi. Kaada kuorrute kakun päälle.
P.S Kakun kannattaa antaa maustua seuraavaan päivään.
Helpoimmalla pääsee, kun leipoo kakun edellisenä iltana ja kuorruttaa seuraavana aamuna.
Kortti piti tietysti olla myös.
Sekin Nooan suunnittelema:
Menossa mukana tietysti myös valloittava Professori:
Aikaisempia varaisänpäiviä mm. näissä:
http://keltainenvillasukka.blogspot.com/2016/11/fudis-isa.html
https://keltainenvillasukka.blogspot.com/2015/12/pipareita.html
https://keltainenvillasukka.blogspot.com/2015/12/pipareita.html
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti