Tänään kokeilimme Yhteishyvä -lehdestä bongattua tomaatti-pestokeittoa.
Näitä ruokapäivityksiä tulee nyt tavallista enemmän,
mutta aika perhekeskeisesti tässä ollaan viimeaikoina menty,
joten mitäpä sitä muuta.
Värikkäät tomaattikeitot etenkin ovat tässä harmaassa talvisäässä
kutkutelleet ja lämmitelleet maku- ja näköhermoja,
tässäpä taas yksi variaatio:
Aikaisemmat kokkailumme tämän linkin takaa:
Tästä ohjeesta tulee 4 annosta
(tosin itse teimme taas tuplat, jotta viikonloppuna ei tarvitse miettiä
joka päivä ruokapolitiikkaa.)
1 sipuli
1rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
4 rkl punaista pestokastiketta
2 prk säilykekirsikkatomaatteja
2 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 prk ranskankermaa
2 rkl fariinisokeria
ripaus suolaa
ripaus pippuria
Lisäsimme joukkoon purkin kikkereitä.
Sopi mainioisti. :)
Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se öljyssä kattilassa. Lisää kuoritut ja murskatut valkosipulinkynnet, pestokastike ja säilyketomaatit. Huuhtele purkit vedellä ja lisää neste kattilaan. Murenna joukkoon liemikuutio. Anna kiehua 10-15 min. Lisää nokare ranskankermaa ja mausteet. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Kuumenna ja tarjoa lopun ranskankerman kanssa.
Siinäpä se,
kaikessa kauneudessaan ja yksinkertaisuudessaan.
Oli makoisaa,
tehdään tätä ehdottomasti toistekin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti