Helsingissä.
Aina silloin tällöin saamme kuningasidean mennä shoppailemaan Aasialaiseen ruokakauppaan monien tuntemattomien ruoka-aineiden äärelle ja poimia koriimme aineksia, joita emme ole ennen kokkailleet. Kotona sitten ihmettelemme mitä tulikaan ostettua ja mitä niistä voisikaan valmistaa. Tällä kertaa koriimme päätyi Masalle tuttua mutta itselle tuntematonta tempehiä.
Aina silloin tällöin saamme kuningasidean mennä shoppailemaan Aasialaiseen ruokakauppaan monien tuntemattomien ruoka-aineiden äärelle ja poimia koriimme aineksia, joita emme ole ennen kokkailleet. Kotona sitten ihmettelemme mitä tulikaan ostettua ja mitä niistä voisikaan valmistaa. Tällä kertaa koriimme päätyi Masalle tuttua mutta itselle tuntematonta tempehiä.
Wikipedia kertoo tuotteesta seuraavaa;
Tofun tapaan tempe tarjoaa mahdollisuuden parantaa soijapapujen sulamista elimistössä. Tempe eroaa kuitenkin tofusta ravintosisältönsä ja makunsa puolesta, sillä fermentointiprosessin ja kokonaisten papujen käytön vuoksi siinä on enemmän kuitua ja vitamiineja sekä jämäkämpi koostumus ja voimakkaampi maku."
MonkeyFood- blogista löysin seuraavan reseptin, jota olisin halunnut kokeilla,
mutta kokki kolmonen kaarsi takavasemmalta & totesi, ettei ko. tuote tarvitse muuta kuin
paloittelua "pihveiksi", pannulle öljyä, soijakastiketta, valkosipulipippuria & currya.
Tuumasta toimeen. Tässä ensin kuitenkin se toinen resepti itselle(kin) muistiin,
josko sitten ensi kerralla.
mutta kokki kolmonen kaarsi takavasemmalta & totesi, ettei ko. tuote tarvitse muuta kuin
paloittelua "pihveiksi", pannulle öljyä, soijakastiketta, valkosipulipippuria & currya.
Tuumasta toimeen. Tässä ensin kuitenkin se toinen resepti itselle(kin) muistiin,
josko sitten ensi kerralla.
Tempehin salaisuus (3-4 hlölle)
- 1 pkt tempehiä (lieneekö noin 400g aasialaiskauppojen valikoimista poimittuna)
- sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 prk kokonaisia tomaatteja
- 1 prk kidneypapuja
- 1-2 paprikaa
- (toisen paprikan tilalle esim. kesäkurpitsaa tms. jos maistuu)
- 1-2 tuoretta chiliä
- 1 rkl jeeraa eli juustokuminaa
- reilu 1 dl tuoretta korianteria
- suolaa, sokeria, öljyä
- (päälle itse idätettyjä mung-pavun ituja)
Ja sitten oman annoksen pariin.
Tässä kuvamatskua:
Tempehin paloittelu. |
Yrtti & valkosipuli suola. |
Soijakastike. |
Curry. |
Valmiiden pihvien päällä toimii hyvin mm. tämä sinappi:
Kylkeen salaattia, jossa kurkkua, tomskua, porkkanaa, punasipulia & fetaa. |
Nopalle kaupasta tuliaisiksi keksejä. |
Meille jälkkäriksi onnenkeksit. Tässä niiden ennustukset... |
Tempeh osottautui varsin maukkaaksi ruuaksi,
joskaan se ei mielestäni kiilaa toffelin ohi,
mutta vaihtelu virkistää. :)
Muut kokkailuni löydät tämän linkin takaa:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti