Yhtenä perjantaina tässä lähiaikoina kun odottelin Mattia Helsingistä Porin kotiin, kokkailin iltapalaksi meille sitruunaista kukkakaalikeittoa. Sitruuna tuntuu olevan meikäläisillä tämän syksyn hittijuttu, koska jälleen osui ja upposi ja oli älyttömän hyvää!
Reseptin löysin ChocoChillin blogista, tuolta ---> http://chocochili.net/2013/07/sitruunainen-kukkakaalikeitto/
Jos meinaat kokeilla (suosittelen!), tähän herkkuun tarvitset:
(3-4 annosta, itse teen tosin aina tuplat ellen triplat, koska tykkään lämmitellä safkoja myös parina seuraavana päivänä, ja usein käy myös niin, että ruoka on maustunut vain entistä paremmaksi!)
n.700g kukkakaalia
1 sipuli
oliiviöljyä
kasvislientä
1 tl meiramia
1 tlk valkoisia papuja
2 dl kermaa (alkuperäisessä kaurakermaa, mutta käytin tavallista....)
1 pienen sitruunan raastettu kuori
1 pienen sitruunan mehu
suolaa & pippuria
Kuva dailypicksandflicks.com |
Paloittele kukkakaali. Silppua sipulit.
Kuullota sipuleita kattilan pohjalla oliiviöljyssä pari minuuttia. Lisää
kukkakaalinpalat ja kasvislientä sen verran, että kasvikset juuri ja
juuri peittyvät. Anna kiehua kunnes kukkakaali on pehmennyt.
Lisää pavut ja meirami ja anna vielä kiehahtaa.
Soseuta keitto. Lisää joukkoon kaurakerma, sitruunan kuori ja sitruunan
mehu (laita ensin puolikas ja tarkista maku). Anna vielä kiehahtaa.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
Ruoanlaitto musiikkina soi läppäriltä PMMP -soittolista.
Tämän muotovalion kattilan löysin pölyttymästä Mummulan verstaasta. Pelastin parempaan käyttöön. |
...ruoan jälkeen tyytyväisinä köllöttelemään Murun kanssa soffalle kynttilänvaloon...
Kuva viker.blogspot.com |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti