tiistai 27. elokuuta 2013

Älyttömän hyvvää !


Sanonpa vaan: Tästä sitruunapiirakasta tuli älyttömän hyvää! Suosittelemme!






Vaahdotetaan margariini ja sokeri. Lisää muna ja vatkaa kuohkeaksi. 



(Pöytäliinan olisi voinut silittää. En jaksanut. Toimii näinkin.)


Siivilöi jauhot vaahtoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. 






Voitele piirakka -tai irtoreunavuoka (halkaisija n. 22cm) ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 200 asteessa uunin keskiosassa n.20 minuuttia...














Tälläistä siitä pitäisi tulla...





Pese ja harjaa sitruuna kuumalla vedellä. Raasta kuori ja purista mehu eri kulhoihin. Sekoita vesi, sokeri, keltuaiset, maissijauhot ja sitruunamehu kattilassa. Kuumenna samalla sekoittaen, kunnes kiisseli muuttuu läpikuultavaksi. Lisää sitruunankuori ja voi. Sekoita tasaiseksi. 







 Levitä täyte kakkupohjan päälle. Anna jäähtyä. Kuumenna uuni 225 asteeseen.





Vatkaa valkuaiset suolan kanssa.  Kun vaahto muuttuu kovemmaksi, lisää tomusokeri vähitellen ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa. Levitä vaahto tortun pinnalle. Kypsennä uunissa n. 7 min, kunnes marenki saa hiukan väriä. 










Tähän jumalaiseen piirakkaan tarvitset siis: 

100 g voita
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl  vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

Täyte:

2 dl vettä
1 1/4 sokeria
2 keltuaista
2 rkl maissitärkkelystä
4 rkl sitruunamehua ( n. 1 sitruuna siis)

1 tl raastettua sitruunan kuorta
25 g voita

Päällys

2 valkuaista
ripaus suolaa
1 dl tomusokeria








Tästä tuli heittämällä meidän kaikkien lemppari!


Ruokajuttuja tulee vähemmän tehtyä, mutta muutamia kuitenkin esim. tuolla 

















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti