Sanonpa vaan: Tästä sitruunapiirakasta tuli älyttömän hyvää! Suosittelemme!
Vaahdotetaan margariini ja sokeri. Lisää muna ja vatkaa kuohkeaksi.
(Pöytäliinan olisi voinut silittää. En jaksanut. Toimii näinkin.) |
Siivilöi jauhot vaahtoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Voitele piirakka -tai irtoreunavuoka (halkaisija n. 22cm) ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 200 asteessa uunin keskiosassa n.20 minuuttia...
Tälläistä siitä pitäisi tulla... |
Pese ja harjaa sitruuna kuumalla vedellä.
Raasta kuori ja purista mehu eri kulhoihin. Sekoita vesi, sokeri,
keltuaiset, maissijauhot ja sitruunamehu kattilassa. Kuumenna samalla
sekoittaen, kunnes kiisseli muuttuu läpikuultavaksi. Lisää
sitruunankuori ja voi. Sekoita tasaiseksi.
Levitä täyte kakkupohjan päälle. Anna jäähtyä. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
Vatkaa valkuaiset suolan kanssa. Kun vaahto muuttuu kovemmaksi, lisää tomusokeri vähitellen ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa. Levitä vaahto tortun pinnalle. Kypsennä uunissa n. 7 min, kunnes marenki saa hiukan väriä.
Tähän jumalaiseen piirakkaan tarvitset siis:
100 g voita
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 dl vettä
1 1/4 sokeria
2 keltuaista
2 rkl maissitärkkelystä
4 rkl sitruunamehua ( n. 1 sitruuna siis)
1 tl raastettua sitruunan kuorta
25 g voita
Päällys
2 valkuaista
ripaus suolaa
1 dl tomusokeria
Tästä tuli heittämällä meidän kaikkien lemppari!
Ruokajuttuja tulee vähemmän tehtyä, mutta muutamia kuitenkin esim. tuolla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti