keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Kata.

Miten kohtasimme?

Muutin Hyvinkäälle nykyisen ex-mieheni perässä kesällä 2005. En ollut käynyt koko kaupungissa aikaisemmin enkä tuntenut sieltä ketään, mutta ajatus hypystä tuntemattomaan kiehtoi, ja niin tapahtui.

"Suuri lähtö on yhtä tärkeä
kuin ensimmäiset rivit kirjassa.
Ne määräävät kaiken."

~Tove Jansson: Muumipappa & Meri s.23 ~

Nooa & Kata Hyvinkäällä 2009


Asuimme keskustassa kerrostalossa, josta myöhemmin muutimme lähiöön omakotitaloon. Vuonna 2006 syntyi Nooa, ja oltuani aikani koti-äitinä alkoi työelämä taas innostaa, oli aika etsiä Nooalle hoitopaikka ja itselle töitä. Ykkösvaihtoehtona Nooalle oli Steinerpäiväkoti sen monien hyvien arvojen vuoksi, joita itsekin monilta osin noudatimme (ja noudatamme edelleen.) Yksi hoitopaikka sattui olemaan vapaana, ja mennessämme tutustumaan ko. päiväkotiin huomasimme sen olevan ihanan kodikas, henkilökunta sympaattinen ja lämmin. <3 Meillä synkkasi välittömästi, ja kävikin niin onnellisesti että Nooa sai ihanasta vanhasta puutalosta hoitopaikan ja minä työpaikan. :) Työpaikka oli ensimmäinen jossa todella viihdyin, ja johon tunsin kuuluvani. Pettymys oli suuri, kun päiväkoti jouduttiin n.vuoden jälkeen siellä aloittamisemme jälkeen lopettamaan tuotannollisista ja taloudellisista syistä. Oli aika etsiä Nooalle uusi hoitopaikka, ja itselleni uusi työpaikka. Tässä kohtaa sain puhelun viereisestä Taidepäiväkodista jossa Nooa voisi aloittaa vaikka heti. Taidepäiväkoti osottautuikin varsinaiseksi löydöksi, ja vaikkei se vastannut kaikkea mitä Steiner, oli sieltä paikan saaminen lottovoitto. :) Itse sain töitä päiväkodista Riihimäeltä...


<3

SoulMates. <3


Hetken aikaa näin. Vein ja hain Nooaa päiväkodista, ja vaikka koko henkilökunta oli minusta sangen ystävällistä ja mukavaa, niin etenkin minun silmääni pisti yksi hoito"tädeistä", jolla oli sekainen tukka, pilke silmäkulmassa ja aina makeita vaatteita. Ja mikä onnenpotku, ettei kulunut kauaa, kunnes minulle tarjottiin töitä tästä samaisesta päiväkodista. Koska Nooan kanssa samassa päiväkodissa oleminen oli sujunut jo aikaisemmin niin hyvin, en epäröinyt vaihtaa taas suuntaa, ja lennossa vaihdoin työpaikkaa Riihimäeltä Hyvinkäälle. Tähän mennessä en ollut vieläkään tutustunut kehenkään paikkakuntalaiseen, mutta kaikille työpaikkakiemuroille löytyi selitys ja tarkoitus, kun ensimmäisen työillan jälkeen jäimme juttelemaan jo aikaisemmin mainitsemani mielenkiintoisen oloisen hoitotädin, Katan kanssa, ja loppu onkin historiaa. <3 Katan kanssa löysimme toisistamme sielunsiskot, ja meistä on tullut siitä asti erottamattomat.


Peikkotytöt.Saija on siskoni, ystäväni ja suonissamme virtaa sama veri mutta Katan kanssa olemme sielunsiskot. Omistan paljon ihania, rakkaita ystäviä, mutta ketään ei ole jakanut kanssani esim. musiikkimakua, joka on kuitenkin minulle yksi henkireikä tätä maailmaa vastaan. Oli mahtavaa löytää ihminen, jonka levyhyllystä voi valita mitä tahansa, ja tietää että molempien varpaat alkaa vipattaa samaan tahtiin. :)


Katan kanssa omaamme myös saman harrastuksen kokeilla erilaisia hiustyylejä. Kutsumme näitä sessioita "Tukkaprojekteiksi". Kuvan ottanut Santtu.


Ajatusmaailmamme, tapa nähdä ja kokea maailmaa on hämmästyttävän samanlainen. Ensimmäisen kerran kyläillessäni Katan kotona, tuntui kuin olisin tullut kotiin. Ja mikä uskomattominta, Kata asui aivan sen kämpän naapurissa, jossa asuimme heti ensimmäiseksi Hyvinkäälle muutettuamme! Tätä olemme kironneet useasti jälkikäteen, ettemmekö olisi voineet törmätä toisiimme aikaisemmin! Miten mahtavaa olisi ollut asua naapureina! Etenkin nyt se tuntuu hienolta ajatukselta matkaa välillämme ollessa n.300km. :/ Syy miksi koin Katan kämpän niin omaksi, oli helppo todeta: Oma kämppäni Kankaanpäässä oli hyvin samanlainen. Paljon lämpimiä värejä, kiehtovia yksityiskohtia, värikkäitä kankaita, erilaisia pintoja, lamppuja, valokuvia, levyjä ja ja ja...Aikaisemmin elämässäni en ollut tutustunut kuin yhteen samanhenkiseen ihmiseen (Terkkuja Lauralle!) kuin minä itse, joten Kataan tutustuminen oli minulle monella tapaa merkittävä asia.


Katan ottama kuva kodistaan1.

Katan ottama kuva kodistaan2.

Katan ottama kuva kodistaan3.Kata on asunut koko ikänsä Hyvinkäällä, joten hänen kauttaan pääsin tutustumaan mitä mahtavimpiin persooniin tässä kaupungissa. Toista yhtä rakasta ihmistä en kaupungista löytänyt, mutta monta hulvatonta iltaa tuli paikallisessa läheisessä kuppilassa vietettyä, ja monet teekupposet juotua Katan kotisohvalla.


Kata keräilee tämmöisiä tauluja...

...tykkää touhuta levysoittimen parissa...

...sekä juo teensä usein tästä lempikupistaan.

Kata kylässä Korkeaojalla 2010.


Avioliittoni alkaessa rakoilla, tuli Katasta tukipilarini. Kun oli päästävä kotoa pois, oli aina paikka minne mennä vetämään henkeä. Ja aina tarjolla teetä ja sympatiaa. Ennustimme tarot-korteilla ja valoimme uskoa tulevaan, että kaikki järjestyisi. Kortit kertoi kohtalomme, tälläkin kertaa. :)  Katan kanssa jaamme saman mielenkiinnon mystiikkaan. Ennustamme, luemme horoskooppeja ja tulkitsemme unia. Huimaa.


"Close your eyes, and make a wish." Yyterissä Kesä 2012.

Napakoru, hiekkaa ja retrobikinit joista olen kade.

Lempparikuvani, jonka sain napattua Katasta Yyterissä Kesällä 2012.


Jaamme myös saman mielenkiinnon runoihin ja valokuvaukseen. Edelleenkin tavatessamme, on treffiemme kohokohtana ottaa yhdessä voimauttavia valokuvia eli kuvia joista tulee itselle hyvä ja vahva olla, ja joita katsellessa saa saman tunteen ainakin hetkellisesti takaisin. Katalla on myös oma mahtava blogi http://pamponen.blogspot.fi/2012/11/minun-viikoani-kuvina.html?spref=fb <3


Lainailemme toisiltamme usein vaatteita. Tässä tällä kertaa Katalla päällä kaikki minun vaatekaapistani. :) Kirjurinluodolla Kesä 2012.


"Puunhalaaja."


Elämä on vienyt minut Hyvinkäältä Korkeaojan kautta Poriin, mutta edelleen lähes päivittäin kirjoittelemme kilometrien mittaisia sähköposteja, koska huomasimme puheluiden tulevan turhan kalliiksi: Niin paljon asiaa, ettei malttaisi koskaan lopettaa. :)

"Silmät sanoja tulvillaan.
Käsi koskettaa matkan päästä.
Ilo viipyy tyhjissä huoneissa.
Niin tulee ystävyys.
Laajenee.
On."

~Kai Nieminen~


"Haista kukkanen!"

"Jos haluat pysyä syvissä vesissä, on sinun käännyttävä selin valoon." ~Terttu Jurvakainen~ Loppuun vielä yhteinen suosikki: Hooverphonic, jonka sävelien tahtiin sydämemme pamppailevat. Kata: Olet raksu. <3
 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti