sunnuntai 21. maaliskuuta 2021

Saiturin lehtipihvit


Huhu kulkee että tätä pihviä myydään ABC:llä lehtipihvinä. 
Kyseisen pihvin kuuluessa paheisiini ( vaikka suosin kasvislinjaa) pitihän tämä ohje kokeilla.
Reseptin bongasin täältä:

Pihvi tehdään jauhelihasta, mutta lopputulos on kuin kokolihapihvi. 
Olin skeptinen, mutta Nooan kanssa kokattuamme olimme molemmat vakuuttuneita. 
Lisäksi teimme kylkeen lohkoperunat, kermaviilikastikkeen ja päälle persiljaa. 
Jatkoon.




Tarvitset:

n.130g jauhelihaa per pihvi
voita tai öljyä paistamiseen
mustapippuria ja suolaa
muita mieleisiäsi mausteita
tuorekelmua pihvin muotoiluun


Tee näin:

Leikkaa tuorekelmusta n.A4 kokoinen pala.
Laita n.130g jauhelihaa kelmun päälle ja muotoile sitä käsin hieman pihvin malliin.
Älä mausta pihvejä vielä tässä vaiheessa.
Leikkaa kelmusta toinen yhtäsuuri pala ja laita se pihvin päälle.
Kauli kaulimella (tai pullolla kuten minä tein) pihviä kelmujen välissä ison lehtipihvin malliseksi. 
Mitä ohuempi sitä parempi. 
N. 1mm paksuinen olisi ideaali koska kypsyessään liha vetäytyy kasaan ja paksunee. 
Laita pihvi kohmettumaan pakastimeen n. 5-10min.
Toimii myös pakastettuna myöhemmin. 

Laita paistinpannulle nokare voita tai öljyä ja kuumenna pannu kuumaksi. 
Kuori kohmeinen pihvi kääreistään ja laita pannulle.
Käännä kun nesteet nousevat pintaan. 
Rouhi paistetun pinnan päälle suolaa, mustapippuria ja muuta haluamasi mausteet. 

Tarjoile mieleisiesi lisukkeiden kera. 













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti