tiistai 27. marraskuuta 2012

Taekwondo.

"Taekwondo on korealainen itsepuolustuslaji. Suomeksi nimi taekwondo on käännetty muotoon "jalan ja käden tie". Näin kertoo meille wikibedia. Itse tutustuin lajiin Saijan kautta vuonna 1993 jolloin hän alkoi harrastaa, itse seurailin kotoa käsin harjoittelua sekä joskus pyörähdin harkoissakin tutustumassa. Laji on kiinnostava sen ajatusmaailman vuoksi jossa harrastajan tärkein päämäärä on henkinen kehittyminen. Vanhan Taolaisen filosofian mukaan mielen pitäisi olla yhtä mukautuvainen ja taipuisa ja juuri sen vuoksi yhtä voimakas kuin virtaava vesi. Lisää filosofiasta tarjoaa: http://www.suomentaekwondoliitto.fi/taekwondoliitto/taekwondo_lajina/filosofia/

 
1991 Saija aloitti Taekwondon harrastamisen Kokemäellä.


Kaikkien taekwondoharrastajien Ji-Pyo Lim -leiri Porin urheilutalolla .2011


Kisoista Kokemäeltä -2011


Huimaa menoa! Kokemäki -2011


Saijan kuvailua Mummulassa ensilumessa Talvella- 2012"Ellet muuta suuntaa,
päädyt sinne, minne olet menossa.
"

  ~Lao Tzu~Myös Nalle Puh on perehtynyt Taolaisuuteen, joka taas linkittyy henkiseltä puoleltaan pitkälti Taekwondoon. :)  "Benjamin Hoff näkee Nalle Puhissa enemmän kuin pelkän liikuttavan hupaisan satuhahmon, hänelle sen huoleton yksinkertaisuus on esimerkki siitä, miten elämä on oikein oivallettava. Nalle Puh opastaa meitä taolaiselle Tielle. Se ei turhia järkeile eikä murehdi, se ottaa elämän vastaan sellaisenaan ja sopeutuu siihen. Nalle Puhin ystävät osoittavat kukin omalla tavallaan miten elämästä voi tehdä vaikeamman kuin se oikeastaan on, mutta pieniälyinen karhu ymmärtää asioiden sisäisen luonnon ja näyttää, miten ikävätkin asiat voi kääntää iloisiksi ja miten pienistäkin asioista voi saada suuren ilon. Nalle Puh kysyy nykyajan ihmiseltä, mihin hän kiireellään ja tehokkuudellaan pyrkii. Elämä ei aina ole jossakin muualla, edessäpäin, se on tässä ja nyt."


Syyskuussa Porissa alkoi MUDO Taekwondoa lapsille, jonka ohjaajana toimii Saija. Itse olen toiminut harkoissa apulaisena ja valokuvaajana. :) Tarkempaa tietoa Mudosta www.mudo.fi  Uusia kursseja aloitetaan osallistujien mukaan. Aina saa ja sopii tulla kokeilemaan, ensimmäinen kerta ilmaiseksi, siitä se sitten lähtee... Myös aikuisille on suunnitteilla oma ryhmänsä. :)


Harrastus sopii niin tytöille kuin pojille. =)

"Mudo on historiallinen korealainen termi joka tarkoittaa Taistelijan tietä tai Soturin tietä. ”Mu” tarkoittaa taistelua ja ”DO” tarkoittaa tietä, eli  moraalia ja elämänfilosofiaa kamppailulajeissa. Mu-Do on koreassa positiivissävytteinen käsite, joka edustaa korkeaa moraalia, hyvää fyysistä kuntoa sekä myötäelämisen taitoa."


Nooa, Saija & Valtteri

Nooa ja Valtterikin aloittivat lajin harrastamisen syksyllä, ja ovat tykänneet kovasti. Tiistaisin harkkoja odotetaan kuin kuuta nousevaa! =)

Sään salliessa harkat pidetään ulkona. :)

"Lasten ohjaaminen tapahtuu ryhmissä. Pienryhmät mahdollistavat ohjaajan keskittymisen lapsiin yksilöinä jolloin oppiminen on lapselle helpompaa. Jokainen lapsi kehittyy omaan yksilölliseen tahtiinsa.
MUDOn kaltainen järjestelmä on ainutkertainen koko kamppailulajien maailmassa. Yksilöllistä kehitystä tarvitseville lapsille tarjotaan henkilökohtaista opetusta."

Harjoittelua Sääksjärven rannalla Syksy -2012

"Henkisen sisäisen voiman kasvattaminen, minäkuvan vahvistaminen, sosiaalisten suhteiden sekä taitojen vahvistaminen sekä fyysinen kehittyminen ovat tavoitteenamme lasten harjoittelussa. Taekwondon harjoittelemisen ohella lapsi oppii keskittymään. Koordinaation ja keskittymiskyvyn harjoittamisesta perinteisessä Taekwondotreenissä on tieteellisesti todistettu olevan suuri hyöty lapsen kehittymiselle ja oppimiselle koulussa (Elokuu 2011 – Tiede-lehti).
Erilaisten taekwondotekniikoiden, potkujen, lyöntien ja torjuntojen ohella opitaan kunnioittavaa asennetta opettajaa ja harjoituskaveria kohtaan.  Kaikkein tärkeintä on että meillä on harjoituksissa kivaa yhdessä!"


Tässä jännätään, menikö ensimmäinen vyökoe läpi...Meni se! :) T


Än-yy-tee-NYT!

Saija on huippuhyvä ope!

Faktatietoa Saijasta: "Porissa asuva, Kokemäeltä lähtöisin oleva lastentarhanopettaja Saija työskentelee Kokemäellä päivähoitoyksikön esimiehenä ja on tehnyt töitä lapsiryhmässä 10 vuoden ajan sekä työnsä ohella toiminut kouluttajana (Kasvatuskumppanuus ja Huolen puheeksiottaminen).  Saija on valmistunut Kasvatustieteiden kandidaatiksi vuonna 2000 ja on sittemmin opiskellut psykologiaa, erityispedagogiikkaa sekä suorittanut viittomakielen tutkinnon.
Oman Taekwondouransa Saija aloitti Kokemäellä vuonna 1991 ja toimii tällä hetkellä Kokemäen Taekwondoseuran ohjaajana ja puheenjohtajana. Saija on suorittanut Suomen Taekwondoliiton seuraohjaajakoulutuksen sekä MUDO Taekwondon ohjaajakoulutuksen. Taekwondon ohjauksen lisäksi Saija toimii A-tason liikesarjatuomarina niin kotimaassa kuin ulkomaillakin."

Energy Puls Wellness Center – kuntosalin tiloissa on ollut hyvä harjoitella.

Pieni kamppailija. <3

"70-luvun alussa korealainen Grandmaster Won-Sup Lim sai tehtäväkseen matkustaa pohjoismaihin opettamaan Taekwondoa – 1000 vuotta vanhaa korealaista kamppailulajia.
Tänä päivänä Taekwondoa harrastaa pohjoismaissa yli 40 000 ihmistä ja maailmanlaajuisesti jopa yli 70 miljoonaa ihmistä. Korealaisen mestarin poika, Kwanjangnim Ji-Pyo Lim, on vienyt perinnettä eteenpäin ja luonut modernin harjoittelumetodin MUDON – Taistelijan tien.
MUDO on vuodesta 2005 asti tarjonnut ihmisille mahdollisuuden laadukkaaseen, sisältörikkaaseen sekä tehokkaaseen harjoitteluun. MUDO perustuu tasapainoon modernin länsimaisen harjoittelumetodin, klassisen aasialaisen taistelulajin sekä itämaisen henkisen voimaharjoittelun välillä – Sisäisen voiman kautta löytyy ulkoinen voima.
Harjoittelu kehittää motoriikkaa, ketteryyttä, voimaa ja koordinaatiota sekä antaa iloisen mielen. Samalla sisäinen voima, keskittymiskyky sekä itsekuri kasvavat."
 
Harkat aloitetaan aina keskittymällä hetki istumalla ringissä.


Ensimmäisen vyökokeen jälkeen hymyilytti. :) 29.8.2012

Nooa, Ji-Pyo Lim & Valtteri.


Mudon perustaja Ruotsissa asuva Ji-Pyo Lim tulee Suomeen aina pitämään vyökokeet. Pojat tykkäävät "Jipusta" kovasti, ja viimeksi parturissa ollessamme Nooa jo mietiskeli mallikirjoista, että millainen tukka Jipulle sopisi. :D Jippu on helpostilähestyttävä ja loistava lasten kanssa, jonka vuoksi vyökokeetkaan eivät ole pelottavia tilaisuuksia. Äärimmäisen jänniä toki, mutta sitä parempi mieli jälkikäteen kun on saanut uuden vyöarvon. :)


Tänään 27.11.2012  oli toinen vyökoe. Vyöarvoja suoritettiin keltaisesta vihreään. Kaikki pääsivät hienosti läpi!  Ps. Myös minä suoritin samalla ensimmäisen, keltaisen vyön. :)
Kwanjangnim (7-9 Dan mestari) Ji-Pyo Lim näytti meille taidokkaasti erilaisia liikesarjoja. Oli hienoa nähdä mestari työssään. Ensi kerralla luvassa kuulemma murskausnäytös!"Tietä kulkemalla
sen oppii tuntemaan,
ja kohta kulkijalla 
on tieto hallussaan. 
Niinkuin Tie elämä eläjää opettaa.
Silmien edessä maailma meitä odottaa.
Mutta jos liikaa pinnistää, 
se pään vain sekoittaa.

Minä olen minä, 
ja sinä joku muu.
ja muina ihmisinä meiltä luonnistuu
se minkä tekijäksi ei sovi kukaan muu.
Silloin löytynyt on Tie
ja Tietä kulkiessa muut tiet unohtuu." 

~ Benjamin Hoff: Nalle Puh & Tao ~
1 kommentti: