sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Vegaaninen chili-suklaakakku




Matin synttäreiden kunniaksi leivoimme Nooan kanssa 
päivänsankarille vegaanisen chili-suklaakakun





200g vegaanista margariinia
2 dl sokeria
2,5 dl maustamatonta soijajogurttia
2-3 punaista chiliä
130g vegaanista suklaata
4 dl vehnäjauhoja
0,5 dl hasselpähkinärouhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta
2 dl soijamaitoa
Korppujauhoja kakkuvuokaa varten


Kuorrute:

1,5 dl keurakermaa (Oatly)
2 rkl vegaanista margariinia
2 rkl sokeria
n. 200 g vegaanista suklaata


1. Vaahdota kulhossa margariini ja sokeri. Lisää soijajogurtti.
 Poista chileistä siemenet, hienonna ne todella pieneksi silpuksi ja sekoita margariiniseokseen.
 Sulata suklaa ja valuta se margariinoseokseen koko ajan sekoittaen. 

2. Sekoita toisessa kulhossa jauhot, pähkinärouhe, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe.
 Yhdistä kauvat aineet margariiniseokseen yhdessö soijamaidon kanssa. 

3. Kaada taikina korppujauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija 24cm) 
Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 45min. Älä paista kakkua täysin kuivaksi.

4. Kun kakku on jäähtynyt, valmista kuorrute. Kiehauta kattilassa kerma, sokeri ja margariini. 
Lisää suklaa ja sekoita tasaiseksi. Anna seoksen jäähtyä ja kaada kakun päälle. 

5. Kakku vain paranee, jos se saa vetäytyä jääkaapissa päivän tai pari. 




Lahjaksi Masa sai kauan hukassa olleen lempparihupparinsa,

Nooan taiteileman kortin 


& vegaanista punaviiniä. 
















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti