sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Raparperipekoni.


Yhdistelmä raparperi ja pekoni
kuulosti niin oudolta,
että pitihän tämä somehitti testata.
Tarvittiin vain:

raparperia
sokeria
pekonia
1. Kuori raparperit ja leikkaa pitkittäin etusormen paksuisiksi pätkiksi ja noin kymmenen sentin mittaisiksi paloiksi.
2. Sokeroi raparperit kevyesti ja kääri pekoniin
3. Aloita paistaminen miedolla lämmöllä, jotta pekonin rasvat lähtevät liikkeelle. Nosta lämpöä, jotta saat kunnon paistopinnan. Raparperi saa jäädä sisältä hieman kovaksi, jotta hapot säilyvät. (Voit myös kokeilla raparperin paistamista pehmeäksi asti.)
4. Voit valmistaa raparpekonin joko grillissä tai paistinpannulla







"Äidin kasvimaalla, raparperin alla

sammakolla koti oli kultainen.

Vilpas lehtikatto, alla multamatto,

hirsiseinä vihreä ja punainen.

Hämärä, vihreä, sammakon mielest on viihtyisä.

En mä siedä kuumaa, sammakko se tuumaa

raparperin lehden alla hymyillen.



Äiti puuron laittoi, raparperin taittoi,

seinähirret rusahtaen katkeaa.

Sammakko se loikki pihanurmen poikki,

viinimarjapensaan alle katoaa.

Ai, ai, hyi, säikähtyi äiti ja kirkaisten perääntyi.

Yksi varsi jäikin, hyvähän on näinkin.

Sammakko se päivänvarjon siitä saa."












Hurjalta kuulosti,
eikä niin kauniilta näytäkään,
mutta koko tuomaristo vakuuttui:
Oikein makoisaa!
Two thumbs up!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti