lauantai 5. syyskuuta 2015

Sadonkorjaajan kesäkurpitsavuoka.



Kaisun instagramista bongasin kuvan 
herkullisen näköisestä kesäkurpitsavuoasta.
Pyysin heti ohjetta, 
jolloin sain linkin tänne: 
Pienellä twistillä ruoka 
pääsi heti kokeiluun: 



Sadonkorjaajan kesäkurpitsavuoka

  • Yksi vihreä kesäkurpitsa 
  • Yksi munakoiso
  • Oliiviöljyä
  • Mustapippuria
  • Suolaa
  • Maun mukaan Sriracha -kastiketta
  • Kolme paprikaa
  • 2 purkkia kikherneitä
  • Viisi valkosipulikynttä
  • Kolme punasipulia
  • Kaksi mozzarellan mötikkää (a 125 g)
  • Fetaa 200 grammaa
  • Hunajaa
  • Tuorebasilikaa
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Leikkaa kesäkurpitsat ja munakoiso lohkoiksi. Levitä ne uunipellille, roiskota reilusti oliiviöljyä päälle ja rouhi päälle vielä mustapippuria ja suolaa

Kypsennä kesäkurpitsaa ja munakoisoa uunissa sen ajan, kun esivalmistelet loput ainekset. Pilko paprikat ja hienonna sipulit. Kuutioi mozzarella ja hienonna feta. Voitele iso laakea uunivuoka.

Levitä uunivuon pohjalle kerros uunissa paahtuneita kasviksia, joiden päälle reilulla kädellä hunajaa. Sitten lado päälle paprikoita, sipuleita, ja juustoja. Toista näitä kerroksia muutaman kerran.

Kypsennä kesäkurpitsavuokaa 225 asteessa noin 25 minuuttia ja anna vetäytyä tovi ennen tarjoilua. Keskelle pöytää paistoksen kaveriksi tuorebasilikaa, josta ruokailijat voivat lisätä muutamat lehtiä omille annoksilleen.














Aamulla käytiin kirjastossa, 
siivoiltiin, otettiin pitkät päikkärit ja kokkailtiin tätä herkkua.
 Illalla vielä luvassa saunaa, leffaa ja lisää herkkuja...
Huomenna Nooan jalkapalloharkat ja sitten 
viikonloppu alkaakin olla paketissa.  
Iisiibiisii, 
ja loistavaa kontrastia viime viikonlopun hummaamiselle!

 












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti