perjantai 23. tammikuuta 2015

Nerokasta!



Näin saat salitreenin hyödyt nauttimalla punaviiniä:

 

 


 punaviiniValmiina urheilusuoritukseen! Kuva: Shutterstock

Sylettääkö jo pelkkä ajatus hikoilusta kuntosalilla? Siinä tapauksessa ota lasi punaviiniä.

Albertan yliopiston tutkimuksen mukaan punaviinin sisältämä resveratroli tehostaa sydämen, lihasten ja luuston toimintaa saman verran kuin salitreeni. (Samaa ainetta on myös pähkinöissä ja viinirypäleissä, mutta hei, nyt puhutaan sentään punaviinistä.)
Punaviinin terveysvaikutuksia tiedetään jo liuta, mutta on ainakin 8 syytä vaihtaa salitreenin ”hyödyt” lasilliseen punkkua.

1. Laihdut ilman hikeä
Hiki, kukapa siitä tykkäisi. Märkää ja haisevaa. Onneksi laihtuminen onnistuu ilman sitäkin. Purduen yliopiston tutkimuksen mukaan punaviini muodostaa kehossamme kemiallisen yhdisteen, jonka on monissa laboratoriotesteissä huomattu estävän rasvasolujen kasvua ja kehittymistä. Kun pidät kalomäärät kohdallaan, tulos on taattu.

2, Verenpaine laskee
Kumman valitsisit, salin kirkkaat keinovalot ja puheensorinan vai kynttilänvalon ja oman rauhan? Kun juot viinilasillisen kotona hiljaisuudessa, hoidat samalla terveyttäsi. Hiljainen, rauhallinen ympäristö laskee verenpainetta ja tasoittaa sydämen sykettä. Samalla stressi vähenee.
Viinin polyfenolit myös pienentävät riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin. Suosi viinejä, jotka on tehty Lounais-Ranskassa kasvaneista rypäleistä, sillä niissä on eniten hyviä polyfenoleja, vinkkaaHealth Discoveries.

3.Saat lisää elinvuosia
Juomalla punaviinejä eri maista voit tutustua eri kulttuureihin. Ja kulttuurin harrastaminen pidentää ikää, on todistanut mm. ylilääkäri Markku T. Hyyppä kirjassaan. Voit harrastaa joko viinikulttuuria tai poimia vaikkapa syksyn uutuuskirjan lasillisen kyytipojaksi.

4. Hoidat mielenterveyttäsi
Vaikka kävisikin salilla yhdessä kavereiden kanssa, ei muiden kuntoilijoiden kuullessa voi tilittää tuntojaan samaan malliin kuin yhdessä lasillisen äärellä. Kunnon avautuminen ystävälle on kuin terapiaa ja parantaa oloa. Sitä paitsi, kumpi vie elämässä pidemmälle: hyvät ystävät vai tiukka hauis?


5. Voit ottaa tuplatreenin
Kotona voit treenata multitaskaten: nauti viinistä JA seksistä. Viinihän sopivassa määrin nautittuna lisää alttiutta harrastaa seksiä – ja seksi taas on tunnetusti hyvää aerobista treeniä, kuluttaa kaloreita, treenaa lantionpohjanlihaksia, vähentää stressiä ja sairastumistä plus voittaa hauskuudessaan kahvakuulan kanssa painimisen.


6. Vältät stressin
Stressi vanhentaa, tekee sydämelle pahaa ja on muutenkin ikävä tunne. Vältän kärttyisän olon, aikatauluongelmat ja sopivan jumpan kyttäämisen, kun vaihdat salillemenostressin hauskaa viini-iltaan.
7. Vältät flunssan
Kuntosalien ovenkahvat, laitteet, vesihanat – täynnä bakteereja ja viruksia.  (Sama juttu muutentyöpaikan ovenkahvojen kanssa.) Ne onkin helppo vaihtaa punaviinin antioksidantteihin. Ja antioksidantit, ne suojaavat sinua flunssalta.

8. Hoidat hampaitasi
Salilla voi käydä niinkin, että liukastut zumbassa tai kompastut maassa lojuvaan kymmenen kilon kahvakuulaan. Pahimmassa tapauksessa lyöt hampaasi lattiaan ja tajusi palaa vasta hammaskirurgin tuolilla. Viinin kohtuukäyttäjällä tätä vaaraa ei ole. Väittävät, että sen sijaan punaviini on hampaiden ystävä: se kovettaa hammaskiillettä, mikä puolestaan ehkäisee reikiintymistä. Muista huuhtaista viinilasillisen jälkeen suu vedellä, niin vältyt myös kiilteen värjäytymiseltä.




Juttu ei omani, vaan nappasin sen täältä:




Aikaisemmat muualta lainatut jutut tämän linkin takaa:



Hyvää viikonloppua! :)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti