perjantai 8. helmikuuta 2013

Chili con Santtu.


Äkkiä ne viikot pyörähtää: Perjantai. Saatiin taas vieraita viikonlopuksi. Tai vieras. Santtu. Jee! Aina kiva juttu. Taas tiedossa erilainen viikonloppu. Tervetullutta. Mutta tapahan tästä näyttäisi tulevan sillä tavalla, että vieraani joutuvat aina koekaniineiksi safkoilleni. Tällä kertaa kokeilin kokata Chili sin carnea jonka kaveriksi pyöräytimme porkkanaskonsseja. Viikonloppu voi alkaa. :)




Tämän tein ihan ohjeen mukaan reseptistä, jonka joskus aikoja sitten olen leikannut talteen ruokakirjaani ilmeisestikin Pirkka-lehdestä.






Aluksi paloittelin sipulit & valkosipulit & suikaloin paprikat. Kuulotin sipulia ja valkosipulia öljyssä muutaman minuutin, jonka jälkeen lisäsin soijarouheen, tomaattimurskan ja veden. Keittelin näitä hetken hiljalleen.







Tomaattimurskana käytin chilillä & valkosipulilla maustettuja versioita. Lopuksi lisäsin kaiken joukkoon paprikat ja huuhdellut kidneypavut. Hauduttelin näitä n.5min. Maustoin ohjeen mukaan suolalla ja lopuksi lisäsin koko komeuden päälle persiljaa. (Näin jälkikäteen juttua naputellessani pitää lisätä, että safka oli hyvää, mutta vaatii omaan makuuni ehdottomasti lisää potkua. Lisäsin joukkoon paljon punaista tabascoa, cayennepippuria sekä sokeria. Toimi huomattavasti paremmin.)





Chilin jäädessä porisemaan, siirryin porkkanaskonssien tekoon. Näitäkään en ole koskaan kokeillut, mutta Kaisan luona joskus vieraillessani, olen näitä saanut ja tykkäsin. Ohjeen olen ottanut talteen ilmeisesti Yhteishyvä-lehdestä. Ei mitään muistikuvaa koska, joten olikin jo korkea aika kokeilla. Rohkea rokan syö, sillä vaikka ohjeessa neuvottiin käyttämään monitoimikonetta päätin skipata sen, ja delegoin taikinan Santun käsiin. Ilmeisen tehokas kaveri, sillä taikinasta tuli just eikä melkein sopivaa.



Suolaa tämän Matin vanhan löydön uumenista.



Porkkanaskonssit

4 dl hiivaleipäjauhoja
1/2 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
50g margariinia
1 dl vahvaa juustoraastetta (itse laitoin parmesaania)
2 dl porkkanaraastetta
1 dl maitoa

Sekoita kaikki ainekset (monitoimikoneessa tai Santulla) nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Leivo taikinasta pallosia ja nosta ne leivinpaperoidun uunipellin päälle. Painele pallot hieman littaniksi. Paista heti 225-asteisen uunin keskitasolla 12-15min.



Santtu working on it.



Nämä oli tositosi helppo valmistaa (etenkin kun oli apukäsiä), ja niistä tuli tositosi hyviä!






Jälkkärikaffet ihanasta Hannelta saadusta Dumbo-mukista Tallinnan tuliaisiksi tuomamme Tobleronen kanssa.







Perjantain kokkausmusana toimi mm.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti