keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Putte Possun taatelikakku


Kuumeessa kotona. Ei kiva, eikä osaa kuitenkaan vaan pötköttää vaikka pitäisi.
Postisetä jatkaa Nooan synttäreitä aina vaan: Eilen postilaatikosta tupsahti vielä kaksi pakettia, toinen niistä oli kirja Hanne-kummilta "Maku metkuja murusille - Pienten eläinten ystävien keittokirja" eli  kasviruokaohjeita lapsille. Sivut sisälsivät mm. Kuura Ketun kikhernekkään, Milo hirven kikherne-tofupihvien sekä Elsa Siilin chia-suklaavanukkaan ohjeet, mutta huomisen Matin Porin kotiin tulon kunniaksi päätimme Nooan kanssa leipoa (Masan lempparia) Putte Possun taatelikakkua. 




Putte Possun taatelikakkuun tarvitset:

1 dl vettä
15 kivetöntä taatelia
1 dl margariinia
 2 dl maustamatonta soijajogurttia
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
0.5 tl jauhettua kardemummaa





Voitele uuni- tai kakkuvuoka margariinilla. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Mittaa vesi kulhoon, revi tai leikkaa taatelit paloiksi ja lisää niihin 2dl vettä, kuumenna mikrossa 2min.








Lisää kulhoon sulatettu margariini, taalelit, soijajogurtti ja sekoita seos tasaiseksi. 

Lisää loput ainekset ja sekoita. Lisää tässä vaiheessa halutessasi suklaapaloja tai pähkinöitä. (Ja mehän lisättiin suklaata, tottakai!)





 Kaada taikina vuokaan ja tasoita. 
Paista 40-50 min.




Ajattelimme tarjoilla huomiseksi hyvin maustuneen kakun vaniljajätskin kera...



Aikaisempia ruokaohjeita löydät täältä: 


ja vielä enemmän täältä: 













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti