sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

Hyol Do Bup
Viime syyskuussa Saija aloitti uuden harrastuksen Taekwondon rinnalle,
Lauantaina hän eteni lajissa
siniselle tasolle.
Onnea Saija & Co!
Seminaaria ja tasokoetta tarkkailin vain kameran takaa,
 mutta paljon mielenkiintoista 
näin, kuulin ja koin. 

 "Hyol Do Bupin kehittäjä Rami Vainionpää aloitti Kamppailu- ja itsepuolustuslajien harjoittelun vuonna 1979. Hänellä on korealaisen Sin Moo Hapkidon suurmestari 9.dan arvo ja filippiiniläisten Kombatan 5.dan mestari arvo. Vainionpää valittiin 1998 vuoden Hapkido opettajaksi Euroopassa. Lisäksi hän sai London International Hall of Famessa 2011 excellence award-palkinnon opetustyöstään. Hyol Do Bup -konsepti on sekoitus erilajien aspekteja korealaisista, filippiiniläisistä ja kiinalaisista lajeista.

Hyol Do Bup koostuu erilaisista hengitystekniikoista, drilleistä ja itsepuolustussovelluksista (lukot, hallintaotteet, iskut, potkut, irrottautumiset eri tilanteista). Lisäksi konseptiin kuuluu teoriaa, joka käsittää mm. hermopisteet, meridiaanit, yin/yang -suuntaukset, viiden elementin parantavan ja tuhoavan voiman, 24h kellotuksen hoitoihin ja hyökkäyksiin vaikuttamisessa jne...

Harjoituksissa opitaan hermopisteiden aktivointikulmat, niihin iskeminen, tarttuminen sekä painaminen. Lisäksi opetellaan hyökkäys- ja puolustustapoja hermopisteitä hyödyntäen. Tärkeitä ovat myös paineelle herkät hyökkäyspisteet, setup-pisteet ja niiden aktivointi ja tekniikoiden soveltaminen sekä vahvistaminen hermopisteillä. Tyrmäystekniikat ja elvytystekniikat kuuluvat myös olennaisesti lajiin. Myös erilaiset heeling-tekniikat kuten akupunktio, akupainallus, hermoratahieronnat ja meditoinnit tulevat tutuksi harjoittelun myötä."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti