keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Porkkana(n)kakku.




Hänen suloisuutensa Porkkana täytti 10.1.
1-vuotta. 
Sen kunniaksi pupuneiti sai extraherkkuja, ja
Nooa & co. leipoivat itselleen
juhlan kunniaksi
porkkanakakun.



Tässä söpöläinen tulopäivänään, 10-viikkoisena :



Ja tässä hän tänään, 1-vuotiaana:

Synttärisankari Porkkana.
Muutama kilo tullut molemmille vuodessa lisää...



 Porkkanakakku:


*  2 dl sulatettua voita
* 2 dl sokeria
* 3 dl raastettua porkkanaa
* 3 munaa
* 4 dl vehnäjauhoja
* 2 tl leivinjauhetta



Tästä se lähti...

Kokit vauhdissa.



Kuorrute: 

* 200 g appelsiini tuorejuustoa
* 1 dl kuohukermaa

 Koristeluun tomusokeria


Mittaa kaikki ainekset kulhoon, sekoita taikina tasaiseksi. Säästä 1/2 dl porkkanaraastetta koristeluun.

      Kaada taikina voideltuun ja (korppu)jauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan (tilavuus 1,5 l).

Paista kakku uunin alaosassa 175 asteessa 40 - 45 min tai kunnes kypsä. Anna kakun jäähtyä hiukan, ennen kuin kumoat sen. 

Levitä koristeluun säästetty porkkanaraaste leivinpaperille uunipellille. Ripottele päälle tomusokeri. Laita pelti uunin jälkilämpöön kakun jäähtymisen ajaksi.Mittaa kulhoon tuorejuusto ja kerma. Sekoita voimakkaasti n. 1 min, jolloin kuorrutus jämäköityy. Voit myös vaahdottaa kuorrutuksen sähkövatkaimella. 
Levitä kuorrute hyvin jäähtyneen kakun päälle. Ripottele porkkanaraaste koristeeksi porkkanakakun pinnalle.








Junior MasterChefit onnistuivat täydellisesti!
Namskis!













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti