perjantai 6. helmikuuta 2015

Tomaatti-pestokeitto.



Tänään kokeilimme Yhteishyvä -lehdestä bongattua tomaatti-pestokeittoa.
Näitä ruokapäivityksiä tulee nyt tavallista enemmän, 
mutta aika perhekeskeisesti tässä ollaan viimeaikoina menty,
joten mitäpä sitä muuta. 
Värikkäät tomaattikeitot etenkin ovat tässä harmaassa talvisäässä
 kutkutelleet ja lämmitelleet maku- ja näköhermoja, 
tässäpä taas yksi variaatio: 

Aikaisemmat kokkailumme tämän linkin takaa:





 Tästä ohjeesta tulee 4 annosta
 (tosin itse teimme taas tuplat, jotta viikonloppuna ei tarvitse miettiä
joka päivä ruokapolitiikkaa.)

1 sipuli
1rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
4 rkl punaista pestokastiketta
2 prk säilykekirsikkatomaatteja
2 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 prk ranskankermaa
2 rkl fariinisokeria
ripaus suolaa
ripaus pippuria




 Lisäsimme joukkoon purkin kikkereitä. 
Sopi mainioisti. :)



Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se öljyssä kattilassa. Lisää kuoritut ja murskatut valkosipulinkynnet, pestokastike ja säilyketomaatit. Huuhtele purkit vedellä ja lisää neste kattilaan. Murenna joukkoon liemikuutio. Anna kiehua 10-15 min. Lisää nokare ranskankermaa ja mausteet. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Kuumenna ja tarjoa lopun ranskankerman kanssa. 




 Siinäpä se,
kaikessa kauneudessaan ja yksinkertaisuudessaan. 
Oli makoisaa,
tehdään tätä ehdottomasti toistekin.


















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti