sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Soijarouhekastike, s'il vous plaît. [sē vo̵̅o̅ ple′, sēl]


Tokihan tässä tulee kokkailtua enemmänkin
kuin blogi antaa ymmärtää,
mutta aina eikä edes joka kerta tule otettua kuvia ja tehtyä juttua.
Mutta tällä kertaapa tuli taasen, joten s'il vous plaît. [sē vo̵̅o̅ ple′, sēl]
tässä makoisan soijarouhekastikkeen ohje; 


1 dl
vaaleaa soijarouhetta
2 dl
kiehuvaa vettä
1 tlk
tomaattimurskaa
1 prk
tomaattipyrettä
1-2 kpl
porkkanaa
½ - 1
punainen paprika
4
valkosipulin kynttä
1
sipuli
½ prk
tuorejuustoa (esim. aurinkokuivattu tomaatti)
loraus
öljyä (rypsi tai oliivi)
mausteita (kasvisliemikuutio, valkosipulijauhe, chilijauhe, savupaprika, mustapippurirouhe, basilika, oregano, timjami,


Sipulit pannulle...

Soijarouheen turvottamiseen on monia tyylejä, kastikkeessa erillinen turvottaminen ei olisi edes pakollista mutta minä tykkään antaa soijarouheen maustua rauhassa ennen kokkailua jotta se maistuisi vähemmän itseltään. Tästä samasta syystä käytän myös vaaleaa soijarouhetta tumman sijaan sillä en pidä soijatuotteiden ominaismausta juurikaan. Soijarouhe vaatii paljon mausteita joten jos luulit laittaneesi tarpeeksi, laita lisää.


...ajan kanssa maustunut soijarouhe...

Laita soijarouhe astiaan joka kestää kuumaa, lisää tomaattipyre, runsaasti valkosipulijauhetta, chilijauhetta, savupaprikajauhetta ja kaksi murskattua valkosipulin kynttä (Valkosipulijauhe mielestäni vahvistaa tuoreen valkosipulin makua entisestään joten siksi käytän molempia.), kasvisliemikuutio ja itse laitan toisinaan vielä n. ruokalusikallisen tummaa siirappia. Kaada päälle kiehunut vesi, sekoita ja jätä maustumaan vähintään puoleksi tunniksi.


...popsi, popsi porkkanaa...

Kuutioi sipuli, raasta tai pieni muuten porkkanat, pilko paprikat myös kuutioiksi, murskaa ja/tai paloittele valkosipuli porkkanan sekaan.


...yrttistä tomaattimurskaa...

Kuumenna öljyä miedolla lämmöllä pannussa, kuullota sipulit. Lisää pienityt porkkanat joiden seassa valkosipuli ja anna porkkanoidenkin hetki lämmitellä pannussa sekoitellen.
Lisää tomaattimurska, tuorejuusto sekä loput mausteet ja viimeisenä paprika. Sekoita, alenna hieman lämpöä ja jätä kannen alle hautumaan n. 10-20min tai kauemminkin jos maltat.
Tarjoa esimerkiksi keitetyn täysjyväspagetin kanssa.
Varioi ja kokeile seassa muitakin kasviksia ja mausteita.



Nopallekin maistui, eli voinemme todeta kokeilun olevan onnistunut.


Aikaisemmat kokkailut tämän linkin takaa: 











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti