torstai 7. maaliskuuta 2013

Radioaalloilla.


Tänään olin klo 11.40 suorassa lähetyksessä Jussilan Tarun kanssa Yle Satakunnan radioaalloilla Mu Pori o kaunis -jutun tiimoilta. Jännitti, mutta rennon ja symppiksen juontajan Rami Koivulan avustuksella suoriuduimme kunnialla ja kivuttomasti. No, kylmä oli mutta muuten mukavaa ja hauska kokemus.


Matkalla haastattelupaikalle Raatihuoneelle.


Mikä Mu Pori o kaunis?

Mu Pori o kaunis on kaupunkikulttuuria ja valokuvataidetta edistävä yhteisö, joka sai alkunsa viime syksynä Facebookissa. Ryhmä sai alkunsa Anu Saagimiin Pori-vastaisista kommenteista.
Mu Pori o kaunis -FB-ryhmästä on lyhyessä ajassa muodostunut elävä yhteisö, jonne erilaiset kuvaajat lataavat kuviaan Porista ja sen lähiseuduilta. Kuvien kuvaajat ovat tavallisia ihmisiä, harrastajakuvaajia ja valokuvaajia, joita yhdistää Pori.
– Sisällöntuottajia ryhmässä on noin 50 ja sadat ihmiset ovat satunnaisesti ladanneet kuviaan Facebook-ryhmään, kertoo Taru.


Ihana Taru säteili kilpaa auringon kanssa. Voitti.

Jussila perusti Mu Pori o kaunis -ryhmän Facebookiin elokuussa 2012. Ryhmällä on jo lähes 6000 tykkääjää/tilaajaa, joiden uutisvirrassa Mu Pori o kaunis -kuvat ja -päivitykset näkyvät. se on olemassaolonsa aikana tavoittanut satojatuhansia FB-käyttäjiä (FB:n kokonaiskattavuusluvut).
Facebook-toiminnan lisäksi Mu Pori -yhteisö järjesti viime syksynä digitaalisen valokuvanäyttelyn Ilon ja valon Satakunta -viikoille (lokakuu 2012), jolloin kuvia oli nähtävillä screeneillä eri puolella Poria, mm. uimahallilla, raviradalla, Prismoissa, apteekeissa ja kävelykadun CITI-TVssä.
– Koko innostus sai alkuna verkossa, joten oli luonnollista järjestää tämä valokuvanäyttely myös ruutujen ja screenien välityksellä. Facebook-ryhmässä on nähty niin hienoja kuvia, että niitä kelpaisi esitellä minkä tahansa taidegallerian seinillä, sanoo Jussila.
Syksyn näyttely on edelleen nähtävissä YouTubessa:




Uusi digitaalinen näyttely avautuu toukokuun alussa Luontotalo Arkissa. Näyttely on osa Kansallisen Kaupunkipuiston näyttelyä ja keskittyy näin ollen Porin Kansallisen Kaupunkipuiston kohteisiin. Keskiviikkona 7.3. avautui Mu Pori o kaunis -verkkosivusto. Se on työstetty talkoohengessä sekä porilaisten yritysten tuella.
– Verkkosivusto mahdollistaa kuvien paremman ryhmittelyn ja taltioinnin. Lisäksi saamme verkkosivulla kuvien yhteyteen niihin liittyviä tarinoita, kuten ihmisten muistoja ja kokemuksia, kuvailee Mu Pori o kaunis -talkooryhmään kuuluva Aleksi Norman.
Norman on sivuston webmaster ja koodari.
– Toivomme, että mahdollisimman moni Facebook-ryhmässä kuviaan jakava innostuisi lataamaan kuvansa myös verkkosivulle, sillä siellä ne ovat paremmassa tallessa ja katsottavissa myöhemminkin. Lisäksi siellä voi tehdä hakuja ja siellä on muutakin sisältöä. Verkkosivuilta kuvia voi sitten jakaa FB:n puolelle, kertovat talkoolaiset.


Rami valmistelee lähetystä.
Valmista. Yksi kysymyksistä: Missä koitte ensisuudelmanne Porissa?

Sivustolla on muun muassa seuraavat osiot: Blogit, Pori-suomi-sanakirja ja Näe&koe. Näe&koe-osiossa esitellään Porin vaihtoehtoisia nähtävyyksiä, kuten parhaat paikat mietiskelyyn tai parhaat paikat kokea ensisuudelma.
Ne löytyvät osoitteesta mupori.fi ja muporiokaunis.fi
Sivuston koodaustyötä tukeneita yrityksiä ovat: Bar Kino, Cafe Solo, Jabadabaduu, Porin Leipä, Porispere, Radio Pori, Ratsula ja Sampo-Rosenlew.
Mu Porin ympärille ollaan parasta aikaa perustamassa yhdistystä; tähän saakka olemme toimineet vain talkooporukkana. Lisäksi olemme hakeneet Suomen Kulttuurirahaston Satakunnan rahastolta kokovuotista apurahaa yhdelle henkilölle, jotta saisimme Mu Porille projektipäällikön.


Haastattelun äärellä.


 Miten itse päädyin hommaan mukaan? No, muutama viikko sitten Taru otti minuun yhteyttä, ja kysyi haluaisinko ryhtyä blogistiksi myös Mu Pori o kaunis -sivustolle. Suostuin. Ja tästä se sitten lähtee: Nimimerkin takaa tälläkin kertaa, mutta kuitenkin. Paljon tulee olemaan samoja juttuja kuin täällä, mutta paljon jää luonnollisesti myös kertomatta, virallisempi sivusto kun on ja Mu Pori -jutuissani pysyttelen, missäs muuallakaan kuin Porissa. Käykääpä kurkkaamassa: www.muporiokaunis.fi  lukuisia mielettömän upeita kuvia (ja paljon muuta)!


Loppuun vielä Dingoa Porin puuvillatehtaan keikalla vuonna -85.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti