maanantai 17. joulukuuta 2012

Monday & vegetables.

Tänään kävin lounaalla ravintola WoimaTilassa ( jonka löydät esim. facebookista täältä: https://www.facebook.com/pages/WoimaTila/103911296344644 ). Kaikki ruoka superherkullista ja hinta laskettiin annoksen painon mukaan. Ei paha. Ruoka pääosin kasvisruokaa, ja lisäksi paljon erilaisia raaka-aineita mitä kotona ei tulisi mieleen kokkailla (esim. banaani-porkkanaraaste). Tarjolla myös superfoodeja, luomutuotteita, lähiruokaa ja mikä parasta kaikki mahdollisimman vähän käsiteltyinä. Pääruokaa lounaalla olisi tänään ollut kaalilaatikko, mutta päädyin "ainoastaan" lisukkeisiin, joista niistäkin lautanen tuli täyteen kuin jouluna konsanaan, vaikka kaikkia koitti ottaa vain vähän, mutta koska mitään ei malttanut olla maistamatta....:) Ruoka herkullista, seura aurinkoista  --- Kiitos Siina & Janette! Oli ilo! :)

Ylensä maanantait jotensakin näin, mutta tänään toisin. :)

Keskustelimme ihaNaisten kanssa perinteisesti ihmissuhdekummajaisista ja maailmanrauhasta, mutta myös joulumenystä. Aikaisemmassa jutussa mainitsinkin jo Matin ja Nooan bravuurin kasviskinkun eli seitanin. Näin joulun alla Janettekin ajatteli ryhtyä sen valmistukseen, ja meillähän käytännössä seitania tehdään noin kerran viikossa muutenkin, joten ajattelin pistää reseptin jakoon. Hyvää teille, jotka ette halua uhrata possua joulupöytäänne. Toimii kinkun sijasta loistavasti, vähän sinappia päälle ja herkuttelemaan!


Kokkailemme paljon kasviksista. Tässä porisee kasviskeitto. Syksy -2012
Lemppareja. Itse leivotut sämpylät kuuluu myös kuvaan.

 Yksi versio reseptistä tässä. Netistä, kirjoista ja kansista löytyy lukuisia variaatioita, joten rohkeasti etsimään mieluista. :)

Kuivat aineet ja kosteat aineet sekoitetaan aluksi keskenään ja sen jälkeen toistensa kanssa.
kuivat aineet:
4 dl vehnägluteenia
1/2 dl kikhernejauhoja
1/2 tl maustepippuria
1/2 tl mustapippuria
2 tl savupaprikajauhetta
grillausmaustetta, inkivääriä, neilikkaa tms

kosteat aineet (sekoita sauvasekoittimella):
2-3 dl vettä
1/2 dl soijakastiketta
150 g tofua
1/2 dl öljyä
1/2 dl sinappia
1-3 murskattua valkosipulinkynttä
Seitan-taikina muotoillaan ja paistetaan uunissa 175 asteessa noin 1 h 15 minuuttia.

 Matti, Nooa & Valtteri kokkailevat kasviskinkkua yhdessä. Talvi -2011
Ja tässä.
Hauskaa puuhaa! =)

Matti on ollut kasvissyöjä jo vuodesta 1998, itse en ole koskaan välittänyt erityisemmin punaisesta lihasta, ja nyt muutamana vuotena olen enimmäkseen rouskuttanut myös vain kasviksia. Nooa syö meillä ollessaan meidän kokkailuja ja muualla muiden, kodissa kodin tavalla. Steinerissä tarjoillaan aina herkullista luomu- ja lähiruokaa.

Jouluherkkuja odotellessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti